AMEVO introduceert de 100% afbreekbare en organische EKO kokosstok

AMEVO introduceert de 100% afbreekbare en organische EKO kokosstok

AMEVO introduceert de 100% afbreekbare en organische EKO kokosstok!

100% organisch en concurrerend in prijs
Amevo zag behoefte in de markt om de PVC pijp binnen in de kokosstok te vervangen voor een duurzaam houten alternatief. Samen met de producent heeft Amevo tegen een concurrerende prijs een volledig organische EKO kokosstok ontwikkeld.

Het gebruikte hout in de Amevo EKO kokosstok moest voldoen aan specifieke kwaliteitseisen. Gelet is er op uniformiteit, stevigheid en duurzaamheid. Uiteindelijk is Amevo uitgekomen bij rubberboom hout. De productie van rubber uit de rubberboom stopt wanneer de boom zo’n 25 jaar oud is. De boom wordt gekapt en op diezelfde plek wordt er weer een nieuwe boom geplant. Het hout dat bij de kap vrijkomt is een reststroom product dat uitermate geschikt is voor toepassing in de kokosstok.

Schone kokosvezels
Naast de goede en duurzame houtsoort is het van belang om bij de productie van een kokosstok te werken met schone kokosvezels. De fabrikant van Amevo in Sri Lanka weet dat als geen ander. Bij het schoonspoelen van de kokosvezels gebruiken zij uitsluitend spoelwater dat 100% gerecycleerd en weer gezuiverd wordt. Er wordt geen spoelwater in de natuur geloosd. Iets wat voor het bedrijf in Dronten van groot belang was bij de keuze om met deze fabrikant te werken.

Unieke EKO kokos concepten
Ook is er zowel met de fabrikant als met kwekers gekeken naar diverse concepten om een natuurlijke uitstraling te creëren voor planten die plantondersteuning nodig hebben. Denk aan de kokos trelis, het kokos muurtje of de kokosstok mini. Op klantwens zijn er verschillende concepten en uitvoeringen van de EKO kokosstok en diverse concepten mogelijk. Vraag Amevo naar de mogelijkheden. 



© 2024 Amevo 2000 BV | De Amer 22 8253 RC Dronten | 0321 387788